sunnuntaina, helmikuuta 11, 2018

Blogista e-kirjaksi


Aloitin vuonna 2005 valmennusharrastukseni sivutuotteena aiheeseen liittyvän blogin. Ajatuksena oli tehdä jossain vaiheessa myös kirja. Sain jostain intoa ottaa tämä projekti työn alle ja tehtyä lopulta valmiiksi.

Päädyin tekemään e-kirjan omakustanteena Books on Demand-palvelussa. Kirjaan editoin kaikki blogin postaukset helposti luettavaan kronologiseen järjestykseen. Tarinoiden yksiin kansiin säilömisen lisäksi, ajatuksena oli myös testata yleisesti kirjan tekemistä, julkaisua ja kauppoihin saattamista.

Blogin tekstien poimimiseen oli tarjolla monia vaihtoehtoja. Erilaisten kokeilujen jälkeen päädyin yksinkertaisesti käyttämään Bloggerin tarjoamaa xml backup-tiedostoa, jonka avasin selaimella ja kopioin kaiken Wordiin muokkausta varten.

Prosessista tarkemmin kiinnostuneille ohjeita tekstin siirtämiseen Bloggerista kirjan tekemistä, tai jotain muuta tarvetta varten löytyy täältä ->

Lopullisen editoinnin tein Wordissä ja poimin valmiin doc-tiedoston BoD-palvelun editoriin. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin elokuvissa, joten jouduin tekemään vielä toisen editointikierroksen julkaisupalvelussa.

Lopulta kaikki alkoi näyttää valmiilta ja oli julkaisun aika. Kaukaloblogi - kymmenen kauden tarinat on nyt ladattavissa suurimpien kirjakauppojen kautta - kuten Elisa Kirja, Google Play, Amazon Kindle ja moni muu.

Suorat linkit eri kauppoihin löytyvät oikealla olevasta palkista.

Kokonaisuutena e-kirjaprojekti oli mielenkiintoinen ja opettava. Nyt kun kanavat on auki, niin suunnitelmissa on julkaista tulevaisuudessa jotain muutakin. Aika näyttää, syntyykö julkaisukelpoista tekstiä ja minkälaista se tulee olemaan.

Ei kommentteja: